Терьохін: Збереження пільг суддям обійдеться бюджету в 75-105 мільярдів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Терьохін: Збереження пільг суддям обійдеться бюджету в 75-105 мільярдів гривень

Казна та Політика
366
Рішення Конституційного суду, що передбачає збереження пільг суддям Верховних і Конституційних судів, буде коштувати державному бюджету від 75 до 105 мільярдів гривень до кінця 2008 року.
Про це для "Дзеркала тижня" заявив народний депутат Сергій Терьохін.
"Є попросту аморальним збереження пільг суддям Верховного суду, а також суддям Конституційного суду, оскільки їхнє довічне утримання досягає 40 тис. гривень на місяць", - заявив депутат.
"Середня пенсія за віком цього року не перевищить 800 гривень на місяць, - нагадав він. - Це ж стосується прокурорів, генералів та осіб, нагороджених орденами від імені президента України, і інших "прошених" владою осіб".
У той же час рішення Конституційного суду передбачає збереження надзвичайно високих пенсійних виплат для суддів, які уряд планував скоротити. "За експертними оцінками, рішення КСУ коштує від 75 до 105 млрд. гривень до кінця 2008 року", - відзначив Сергій Терьохін.
Він також відзначив, що на прес-конференції 28 травня голова Конституційного суду Андрій Стрижак допустив висловлювання, які можуть свідчити про бажання узурпувати елементи повноважень інших гілок влади.
"Риторика Стрижака свідчить про необхідність приборкання його манії величі, оскільки, за його теорією, конституційний розподіл гілок влади повинен бути замінений всевладдям Конституційного суду, - заявив Терьохін. - Тобто КС замінить собою інститут президента України, уряду України і Верховної Ради України".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас