Мінфін США не бачить швидкого вирішення проблеми високих цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США не бачить швидкого вирішення проблеми високих цін на нафту

Енергетика
179
Міністр фінансів США Генрі Полсон не бачить швидкого вирішення проблеми високих цін на нафту.
На його думку, відсутність такого пов'язана з дисбалансом між попитом та пропозицією на нафтовому ринку, який може бути подоланий тільки за рахунок нових інвестицій у нафтовий сектор, передає Associated Press.
Міністр фінансів США зробив ці заяви в Досі, де він перебував із метою чинити м'який тиск на близькосхідних нафтовиробників. Г.Полсон намагався переконати багаті на нафту країни в тому, що надхмарні ціни на чорне золото лягають тяжким вантажем на світове економічне зростання.
Поїздка Полсона є логічним продовженням нещодавнього візиту на Близький Схід президента США Джорджа Буша, під час якого він закликав Саудівську Аравію збільшити обсяги нафтовиробництва для зниження тягаря світових споживачів у зв'язку з високими цінами на цей енергоносій. Тим часом представники Організації країн - експортерів нафти (ОПЕК) регулярно заявляють, що стрімке зростання цін на нафту пояснюється швидше не балансом попиту і пропозиції, а припливом спекулятивного капіталу на нафтові ринки.
Проте представники ОПЕК раніше неодноразово заявляли, що не в змозі впливати на високі ціни на "чорне золото". На думку представників картелю, зростання цін пов'язане в першу чергу з діями біржових спекулянтів. Зазначимо, що на своєму останньому засіданні у Відні 5 березня 2008 р. ОПЕК ухвалила рішення зберегти обсяг видобутку нафти на колишньому рівні.
Нагадаємо, на останніх торгах на провідних нафтових біржах ціни на "чорне золото" встановились на рівні 127 дол./бар.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас