Семенюк-Самсоненко: Інвентаризація Чорноморського флоту Росії в Криму необхідна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Семенюк-Самсоненко: Інвентаризація Чорноморського флоту Росії в Криму необхідна

Казна та Політика
141
Відсторонена Кабінетом Міністрів від виконання обов'язків голови Фонду державного майна Валентина Семенюк-Самсоненко вважає за необхідне проведення інвентаризації Чорноморського флоту Росії в Криму. Про це вона сказала журналістам 31 травня в Севастополі.
Семенюк-Самсоненко нагадала, що в 1993 році Україна і Росія підписали угоду про проведення інвентаризації майна тоді ще нерозділеного Чорноморського флоту і складання договорів оренди. За її словами, Україна ратифікувала цю угоду, а Росія до цього часу - ні.
Також Семенюк-Самсоненко заперечує, що Україна одержала пропозицію від Росії про збільшення орендної плати у випадку продовження строку перебування Чорноморського флоту в Севастополі. "Офіційних пропозицій (щодо цього питання) з боку Російської Федерації не було. Буде офіційна пропозиція - будемо офіційно вирішувати", - сказала вона.
При цьому вона додала, що зараз рано говорити про конкретні строки продовження перебування Чорноморського флоту Росії із Криму.
"Ми повинні все робити юридично правильно та виважено, усе порахувати, і про строки говорити тоді, коли ми вже дійдемо до тієї точки, порахувавши, визначивши всі моменти...", - вважає Семенюк-Самсоненко. Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ не бачить альтернативи виведенню Росією її Чорноморського флоту із Криму до 2017 року.
20 травня Президент Віктор Ющенко доручив Кабінету Міністрів до 20 липня підготувати законопроект про припинення з 2017 року дії міжнародних договорів про тимчасове перебування на території України Чорноморського флоту Росії.
Раніше посол Росії в Україні Віктор Черномирдін висловив сумніви, що Україна може розірвати договір про перебування Чорноморського флоту Росії в Криму.
Ющенко гарантує, що Україна буде дотримуватися положень угоди про статус та умови перебування Чорноморського флоту Росії на території України, що діє до 2017 року
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас