Ющенко: Монетарна складова не є основною причиною інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Монетарна складова не є основною причиною інфляції

Казна та Політика
257
Президент України Віктор Ющенко на сьогоднішньому засіданні РНБО заявив, що монетарна складова не є основною причиною інфляції.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні журналістам на брифінгу після засідання РНБО повідомила секретар ради Раїса Богатирьова.
"Президент чітко сказав, що сьогодні не монетарні основи є основою інфляції, і тому монетарними заходами не можна вирішувати питання і проблему інфляції, яка має бюджетний характер", - відзначила Богатирьова.
Як повідомляв УНІАН, Президент України Віктор Ющенко сьогодні на засіданні РНБО заявив, що дає чергову "жовту картку" урядові з урахуванням інфляційних процесів. "Це - жовта картка. Це - свідчення, що дії, до яких впродовж 5 місяців вдається влада, неефективні", - сказав Ющенко. Президент заявив, що уряд на сьогодні не зміг сформувати ефективний антиінфляційний курс.
24 квітня Президент вже заявляв, що дає урядові жовту картку. "Інфляція - це тест для влади, інфляція - це тест для уряду. Те, що відбувається сьогодні, - це жовта картка для уряду", - відзначив тоді глава держави.
Як відомо, згідно з футбольними правилами, друга жовта картка передбачає видалення гравця з поля.
Нагадаємо, 28 травня під час прес-конференції прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що Президент України Віктор Ющенко повинен взяти на себе відповідальність за інфляційні процеси в країні, оскільки він відміняє дію урядових рішень, спрямованих на боротьбу з інфляцією.
Прем`єр нагадала, що Президент Ющенко не підписав антиінфляційні закони, які були прийняті у Верховній Раді демократичною коаліцією, а також що демократична коаліція підтримала не всі антиінфляційні закони, запропоновані урядом.
Крім того, додала Тимошенко, Ющенко відміняє вже не першу постанову, спрямовану на боротьбу з інфляцією.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас