Стельмах: Нарощування капіталу держбанків позитивно впливає на їх ціну при приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стельмах: Нарощування капіталу держбанків позитивно впливає на їх ціну при приватизації

Валюта
216
Нарощування, що відбувається, капіталу українських державних банків позитивно впливає на їхню ціну при їхній неминучій приватизації в майбутньому, вважає голова Національного банку України (НБУ) Володимир Стельмах.
"На даному етапі вони (держбанки) необхідні, але рано чи пізно ми прийдемо до того, що всі банки будуть корпоративного характеру... Коли держава буде їх приватизувати, то це буде серйозніше, ніж "Криворіжсталь", - сказав Стельмах журналістам у п'ятницю.
В Україні працюють два держбанки - Укрексімбанк та Ощадбанк. За розміром загальних активів на 1 квітня цього року (відповідно 30,66 млрд грн і 19,71 млрд грн) вони займали п'яте і дев'яте місця серед 176 українських банків, сумарні активи яких на цю дату становили 645,63 млрд грн. Таким чином, частка держбанків дорівнювала близько 7,8%.
У цілому, голова НБУ вдоволений станом українських банків.
"Не хочу хвалити або лаяти - задовільний стан... Ми йдемо трохи краще, ніж інші країни", - сказав голова НБУ.
При цьому він відзначив, що кредитно-фінансові установи країни адекватно реагують на заклики Нацбанку щодо підвищення фінансової стабільності і капіталізації.
Щодо впливу ситуації з вартістю нерухомості на банки, голова НБУ відзначив, що навіть якщо ціни знизяться, банки будуть цілком захищені, оскільки приймали нерухомість у заставу з коефіцієнтом 1,2-1,6.
Говорячи про невеликий банк "Преміум" (Київ), що був переведений Фондом гарантування внесків з категорії учасників у категорію тимчасових учасників, Стельмах відзначив, що в кредитно-фінансової установи зараз обмежене право залучати депозити населення. За його словами, попередній досвід свідчить, що банк зможе повернутися до нормального функціонування через три-шість місяців
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас