Ющенко просить Тимошенко особисто втрутитися і не допустити зриву реконструкції НСК "Олімпійський" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко просить Тимошенко особисто втрутитися і не допустити зриву реконструкції НСК "Олімпійський"

Казна та Політика
198
Президент України Віктор Ющенко просить прем'єр-міністра Юлію Тимошенко вжити термінових заходів для запобігання зриву реконструкції Національного спортивного комплексу (НСК) "Олімпійський".
"Прошу Вашого особистого втручання з метою негайного виправлення ситуації, недопущення міжнародного скандалу, забезпечення своєчасної і належної підготовки України до Євро-2012", - звертається президент у листі до прем'єр-міністра, повідомляє прес-служба глави держави в п'ятницю.
Ющенко відзначив, що, відповідно до інформації голови Національного агентства України з питань підготовки та проведення в Україні фіналу Євро-2012 Євгена Червоненка і президента міжнародної проектної компанії Archasia Design Group Limited Е.Шу, у результаті затягування - а, по суті, саботажу з боку чиновників Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту, своєчасна реконструкція головної спортивної арени України може бути зірвана.
Він також нагадав, що конкурс на здійснення реконструкції був проведений ще півтора місяці тому, переможець визначений, однак реалізація проекту не почалася дотепер.
Ющенко вважає за необхідне "терміново відсторонити від роботи посадових осіб, які намагаються піддати ревізії результати конкурсу, блокують початок робіт і тим самим завдають істотної шкоди іміджу держави".
Інформацію про вжиті заходи глава держави очікує протягом тижня.
Раніше голова УЄФА Мішель Платіні і комісар ФІФА Герхард Капл письмово повідомили Україну, що НСК "Олімпійський" за результатами інспекції фахівців ФІФА та УЄФА не зможе приймати футбольні матчі Євро-2012 через будівництво поруч ТРЦ "Троїцький", оскільки він у два рази обмежує місткість стадіону.
НСК "Олімпійський" - один з основних спортивних майданчиків під час проведення Євро-2012.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас