У США представникам нацменшин і малоосвіченим іпотека обходиться дорожче — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США представникам нацменшин і малоосвіченим іпотека обходиться дорожче

Кредит&Депозит
178
Представникам національних меншин і малоосвіченим американським громадянам іпотека обходиться дорожче, пише New York Times з посиланням на дані дослідження, проведеного на замовлення Міністерства житлового будівництва і міського розвитку США.
Під час дослідження так само було встановлено, що одержання кредиту на покупку житла через іпотечного брокера провокує більші витрати, ніж при прямому зверненні до банку.
В основу дослідження лягли дані про 7560 іпотечних кредитів, виданих під гарантії Федерального управління житлового будівництва США. Зокрема, з'ясувалося, що витрати чорношкірих позичальників на одержання іпотечного кредиту за інших рівних умов у середньому вищі на $415, ніж для білих. Громадяни США латиноамериканського походження переплачують $365. При цьому, факт проживання в районі, де більшість жителів має вищу освіту, дозволить заощадити на одержанні іпотечного кредиту близько $1100 у порівнянні з районами, де живуть менш освічені громадяни.
Так само вдалося встановити, що одержання житлового кредиту через іпотечного брокера обходиться звичайно на $300-425 дорожче, ніж звернення в депозитний банк, ощадну касу або кредитну спілку. Вартість кредиту при зверненні прямо у велику іпотечну компанію варіюється десь посередині.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас