Заходи із кредитування банків, введені ФРС під час кризи, можуть стати постійними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заходи із кредитування банків, введені ФРС під час кризи, можуть стати постійними

Кредит&Депозит
287
Заступник голови Федеральної резервної системи (ФРС) США Дональд Кон заявив про можливість того, що низка заходів із кредитування банків, введених американським ЦБ в умовах фінансової кризи, може зберегтися і після її завершення, пише газета The Wall Street Journal.
Тимчасова програма кредитування Term Auction Facility (TAF) була запущена ФРС у грудні минулого року для того, щоб послабити напруженість на ринку міжбанківських кредитів. Із цього моменту її обсяг збільшувався тричі - з початкових $20 млрд до $75 млрд у травні.
У червні центробанк проведе три аукціони з розміщення коштів на 28 днів у рамках цієї програми, обсягом по $75 млрд кожний.
"Проведені ФРС кредитні аукціони були важливим нововведенням, що ми не повинні втратити, - заявив Д.Кон, виступаючи на конференції, організованій Федеральним резервним банком Нью-Йорка і Колумбійським університетом. - Вони можуть виявитися дуже корисними в майбутньому у випадку виникнення проблем з ліквідністю на кредитному ринку".
ФРС також відкрила кредитне вікно для первинних дилерів, у число яких входять основні інвестбанки Уолл-стріт, щоб надавати фінансування учасникам ринку під заставу широкого набору цінних паперів.
За словами Кона, ці та інші ініціативи ФРС "привели до деякого збільшення ліквідності на ринку".
Однак він відзначив, що ситуація на фінансових ринках "усе ще далека від нормальної".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас