На ПФТС все спокійно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ПФТС все спокійно

Фондовий ринок
257
У четвер індекс ПФТС продовжив зростання і за підсумками торгів піднявся на 2,65 пункти (0,29%) - до позначки 925,09 індексних пункту.
"Хоча обсяги торгів на українському ринку на цьому тижні вищі середніх (поблизу $20 млн. у день), індекс ПФТС виріс усього на шість пунктів (0,6%),- відзначає фінансовий аналітик компанії "Арт капітал" Дарина Терещук.- Крім того, зараз на ринку багато технічних угод, в основному з низьколіквідними паперами, що цілком характерно для кінця місяця та кварталу".
Позитивну динаміку показали енергетичні компанії, акції яких у середньому підскочили з кінця минулого тижня відразу на 3%, багато в чому завдяки "Дніпроенерго" (5,6%) – емітенту, який найбільше активно торгувався на цьому тижні.
У четвер лідерами з обсяку торгів стали Укрсоцбанк (13,64 млн. грн.), "Дніпроенерго" (12,95 млн. грн.), Ясиноватський машинобудівний завод (11,37 млн. грн.), а лідерами росту серед блакитних фішок - Нижньодніпровсткий трубопрокатний завод (7,29%), "Київенерго" (4,24%) і Полтавський ГЗК (0,96 %). Крім того, популярністю в інвесторів користувалися "Мотор Січ" (-0,9%), Стаханівсткий вагонобудівний завод (-1,8%), "Райффайзен Банк Аваль" (-0,2%) і концерн "Стірол", чиї котирування практично не змінилися, а також металургійні підприємства, про що свідчить попит на папери Єнакіївського метзаводу, "Азовсталі" і Алчевського меткомбінату.
На думку Дарини Терещук, український ринок, швидше за все, підтримає приплив оптимізму, що нахлинув на світові фондові площадки після того, як були опубліковані макроекономічні дані з США.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас