Естонія хоче самостійно ввести євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонія хоче самостійно ввести євро

Валюта
363
Естонія може почати використовувати євро як платіжний засіб усередині країни.
Центральний Банк Естонії готовий допустити обіг євро, якщо платежі будуть проводитися відповідно до офіційного курсу, установленого Центробанком, і за наявності відповідної домовленості між продавцем і покупцем.
На думку фахівця зі зв'язків із громадськістю Банку Естонії Інгрід Мітт, такий порядок не суперечить законодавству, відповідно до якого єдиними засобами платежу в Естонії є національна валюта естонська крона. Позиція Банку Естонії, що допускає паралельне використання іншої валюти, сприймається багатьма спостерігачами як спроба одностороннього переходу на євро в обхід думки Євросоюзу та установлених ним Маастрихтських критеріїв.
Перехід на євро є одним із програмних пунктів естонського уряду, передає ІТАР-ТАРС. Спочатку передбачалося ввести в обіг єдину євровалюту з 1 січня 2007 року. Однак через непомірно високу інфляцію перехід на євро був відсунутий на початок 2008 року, а потім уряд республіки і зовсім відмовився від прив'язки цього переходу до якої-небудь дати.
Як повідомлялося, Європейська комісія 7 травня схвалила введення в Словаччині єдиної європейської валюти з 1 січня 2009 року.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас