Американське місто оголосило себе банкрутом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американське місто оголосило себе банкрутом

Казна та Політика
379
Американське місто Вальехо з населенням 120 тисяч чоловік оголосило себе банкрутом. Його влада визнала, що наприкінці червня не в змозі виплатити зарплату муніципальним службовцям, повідомляє російськомовний сайт BBC.
"Справи в нас погані. Ми не можемо забезпечити в місті потрібний рівень безпеки і піклуватися про інші потреби людей, які ми повинні враховувати", - говорить представник міської ради Джоанна Вест.
За її словами, дві третини міського бюджету йде на аварійні служби. Пожежних і поліцейських у місті, що готується до банкрутства, стає усе менше.
Вест також відмітила, що Вальехо на собі відчув проблеми всієї економіки США: податків, що надходять у скарбницю міста, не вистачає на найнеобхідніші видатки.
Вальехо - найбільше місто в Каліфорнії, що оголосило себе банкрутом. Але, на думку професора економіки Джона Куїглі з університету Берклі, інші міста ризикують опинитися в тому ж становищі, що й Вальехо.
"Це може виявитися складовою частиною катастрофи. Візьміть поєднання трьох факторів - контрактів, які муніципальна влада уклала з держслужбовцями, загального спаду в економіці і зменшення вартості нерухомості - і ви одержите рецепт великих неприємностей", - пояснює економіст
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас