Керівництво Альфа-Банку провело зустріч із Главою Миколаївської обласної державної адміністрації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівництво Альфа-Банку провело зустріч із Главою Миколаївської обласної державної адміністрації

Фондовий ринок
192
У ході візиту в Миколаїв у зв'язку з майбутнім у грудні 2002 року відкриттям філії Альфа-Банку Голова Правління ЗАТ «Альфа-Банк» Андрій Тарасов і представник ЗАТ «Альфа-Банк» у Миколаєві Володимир Петрусенко провели зустріч із Главою Миколаївської обласної державної адміністрації Олексієм Гаркушею.
Як відзначив Андрій Тарасов на прес-конференції, що відбулася після зустрічі, керівництво обласної державної адміністрації і бізнес-еліта Миколаєва виявили значну зацікавленість у приході Альфа-Банку в регіон. Зрослий за останнім часом інтерес закордонних інвесторів з Нідерландів, Норвегії, Греції й інших країн до підприємств області спричиняє необхідність упровадження передових фінансових технологій для підтримки й обслуговування інвестицій в економіку регіону. 12-літній досвід роботи Альфа-Банку в умовах російського фінансового ринку, що розвивається, служить гарантом надійності і високої якості наданих послуг.
За словами Андрія Тарасова, підприємства Миколаївської області цікаві банку не з погляду їхньої покупки, а як клієнтів. Альфа-Банк збирається конкурувати з фінансовими інститутами, що вже є присутнім у регіоні, саме в сфері надання банківських послуг і зацікавлений у роботі, як з великим, так і із середнім бізнесом. Серед послуг, що користаються найбільшим попитом, - кредитування, у тому числі і довгострокове. «Що стосується проектного фінансування, - відзначив Андрій Тарасов, - у першу чергу кредити будуть видаватися на модернізацію засобів виробництва і будівництво».
Довідка:
ЗАТ «Альфа-Банк» (Україна) поступально й ефективно розвивається в Україні як універсальний банк, що пропонує своїм клієнтам максимальний набір банківських продуктів і послуг. За рівнем капіталу банк займає 22-у позицію в рейтингу Асоціації українських банків (73,07 млн гривень за станом на 1 червня 2002 року). За 2001 рік кредитно-інвестиційний портфель Альфа-Банку збільшився більш ніж у 2,5 рази і на 1 січня 2002 року склав більше 133 млн гривень. Чисті активи банку збільшилися більш ніж у 1,9 рази і склали 183,7 млн гривень – банк ввійшов у групу середніх банків. З початку 2001 року кількість клієнтів - фізичних осіб збільшилося на 59%, а корпоративних клієнтів - на 45%. У жовтні 2001 року Альфа-Банком в Україні почата власна емісія міжнародних пластикових карт Visa International.
Найбільш великими клієнтами Альфа-Банку в Україні стали ЗАТ «АРС», ТОВ «Укрвуглемаш», ВАТ «Дніпроспецсталь», ВАТ «Азот» (м. Черкаси), НПІГ «Інтерпайп», ВАТ «Сумське НПО ім. Фрунзе», ТД «Жидачівський паперовий комбінат», ВАТ «Насосенергомаш», ВАТ «Сумихімпром», ПІІ «Тнк-Україна», ВАТ «Запорізький завод феросплавів», ВАТ «Стаханівський завод феросплавів».
Успішно реалізуються власні інвестиційні проекти Альфа-Банку в області засобів масової інформації і фармацевтики, серед яких ЗАТ «Новий канал», ЗАТ «Наше Радіо», ЗАТ «Діорама» - видавець газети «Діорама плюс «Московський Комсомолець», ВАТ «Галичфарм». У 2002 році Альфа-Банк планомірно розширить свою присутність в українських регіонах: відкриються філії в Донецьку, Харкові, Дніпропетровську, Миколаєві, відділення в Києві.
Миколаївська область - один з перспективних регіонів, що розвиваються, України. Розташована на півдні України, займає площу 24,6 тис. кв. км, чисельність населення – 1,32 млн чоловік. Мінерально-сировинні ресурси на території області представлені значними запасами будівельних матеріалів. Тут розташовані родовища різнобарвних гранітів, що мають загальнодержавне значення, з яких роблять декоративно-облицювальні матеріали, а також родовища будівельного каменю і запаси сировини для виробництва цементу, карбонатної і глинистої породи. Вигідне географічне розташування забезпечують близькість до промислових центрів Донецько-Придніпровського регіону, а також вихід до Чорного моря. Основу промислового комплексу складають машинобудування (у першу чергу, суднобудування й енергомашинобудування), виробництво глинозему, харчова і легка промисловість, переробка морепродуктів, виробництво будматеріалів, річковий і морський транспорт.
За матеріалами:
Альфа-Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас