На ринок повертаються покупці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ринок повертаються покупці

Фондовий ринок
368
Індекс ПФТС у середу виріс на 9,22 пункту (1,01%) - до позначки 922,44 індексного пункту. "В останні дні на український ринок цінних паперів почали повертатися покупці, наслідком чого стало деяке пожвавлення активності інвесторів на ПФТС. Можливо, це стало однієї із причин росту індексу біржі на торгах у середу",- вважає брокер ІК Concorde Capital Анастасія Назаренко. В цілому ж, на її думку, торги на ПФТС на цьому тижні проходять досить спокійно.
При цьому гравці зараз обережно підходять до покупці цінних паперів. Проте найбільші обсяги торгів були зафіксовані по акціях "Дніпроенерго"(35,98 млн. грн.), "Чернігівського хімволокна" (17,74 млн. грн.) і "Дніпроспецсталі"(10,5 млн. грн.).
За словами Анастасії Назаренко, вчора спостерігалося зростання котирувань практично всіх паперів, що входять в індексний кошик ПФТС.
Так, акції Маріупольського металургійного комбінату подорожчали на 0,93%, "Західенерго"- на 0,26%, "Центренерго"- на 3,75%. У той же час впали акції Запорізького алюмінієвого комбінату (3,13%), Нікопольського заводу феросплавів (2,14%) і "Дніпроспецсталі"(0,63%).
Як відзначає експерт, невизначеність із курсом гривні стосовно долара призвела до такої ситуації, коли кожний гравець фондового ринку веде розрахунки за власним курсом, що створює деякі перешкоди в торгівлі акціями, однак не має критичного значення для ринку. У той же час вимога ПФТС надавати постійну інформацію про позабіржові угоди із цінними паперами, включеними в біржовий список ПФТС, допоможе інвесторам краще розуміти те, що твориться на українському фондовому ринку.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас