Паливо не з бензину шкодить природі не менше від звичайного — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Паливо не з бензину шкодить природі не менше від звичайного

Енергетика
373
Автомобільне біопаливо - наприклад, спирт і рослинна олія - стає усе більш модним. Крім усього іншого, прийнято вважати, що його використання завдає меншої шкоди навколишньому середовищу, ніж традиційні бензин і мазут. Однак дослідження Університету Вашингтона показало, що це твердження не цілком відповідає дійсності.
У рамках дослідження проводився підрахунок енергетичного балансу: на одній чаші ваг була кількість енергії, необхідна для виробництва певної кількості біопалива, а на іншій - кількість енергії, що можливо одержати за рахунок спалювання цього пального. Крім цього, оцінювалися такі фактори, як кількість землі, необхідної для вирощування подібних культур, кількість споживаних добрив, гербіцидів, води та ін.
Як виявилося, найгірший енергетичний баланс в етанолу (спирту), зробленого з кукурудзи - саме цей вид біопалива вкрай активно виробляється в США в останні роки. Більш привабливі із цього погляду деякі інші види рослин - наприклад, дикоростучий у США сорт проса, що звичайно йде на корм худобі, або водорості. Однак, на відміну від кукурудзи, їхнє масове виробництво не налагоджене, а технології вироблення з них біопалива поки недосконалі.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас