Погані дані зі США не перешкодили долару зміцнитися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Погані дані зі США не перешкодили долару зміцнитися

Фондовий ринок
245
Сценарій розвитку подій на валютному ринку у вівторок було до деякої міри важко пояснити. На початку дня євро та британський фунт спробували зміцнитися проти долара, але після публікації вкрай негативних даних з економіки Німеччини це зростання обернулося різким падінням.
Тиск на європейську валюту зробив вихід індексу довіри споживачів у Німеччині, що за червень знизився до значення 4.9. У травні індекс досягав значення 5.9, і за прогнозами, значення показника в червні повинне було дещо знизитися до 5.8 пункту. Таке значне падіння індексу довіри споживачів призвело до падіння курсу EURUSD більш ніж на 60 пунктів протягом однієї години, а GBPUSD упав ще більше - майже на 120 пунктів. Після цього основні валютні пари, аж до відкриття американської сесії котирувалися у вузькому торговельному діапазоні.
Дані з економіки Сполучених Штатів, які виходили протягом американської сесії в цілому були негативними для найбільшої економіки світу, але все-таки курс долара продовжував зміцнюватися. В першу чергу варто відзначити публікацію слабкого індексу ділової активності у виробничому секторі, що у травні впав до - 3. У той час як у квітні значення показника було дорівнює 0, і в травні очікувалося зростання на 1 пункт.
Також, вкрай негативними були дані з довіри споживачів у травні. Минулого місяця індекс Consumer Confidence досягав значення 62.3, але в травні значення показника знизилося до 57.2 пункту. Позитивними даними з США бути тільки продажі на первинному ринку житла, обсяги яких вийшли на рівні минулого місяця - 526 тис., у той час як очікувалося падіння до 522 тис.
Зниження курсу EURUSD призвело до падіння котирувань на ринку нафти та нафтопродуктів, а також на ринку дорогоцінних металів. За підсумками вчорашнього дня вартість бареля нафти марки Brent впала майже на 5 дол. - з 132.90 до 128.20. Сьогодня зниження котирувань триває. І на даний момент ціна майже скорегувалася на найближчий рівень підтримки - 117.70 - попередній історичний максимум цін, що був досягнутий у квітні поточного року.
За підсумками останніх 2 днів значно впало в ціні золото, вартість якого вчора знизилася більш ніж на 20 дол. за трійську унцію до рівня 905.00. Сьогодні зниження котирувань триває, в результаті чого вартість унції стала дешевшою ще майже на 10 дол. На даний момент курс золота котирується на рівні 896.00. У випадку подальшого зниження котирування можуть знизитися до найближчого рівня підтримки на 889.50, після чого можна чекати поновлення висхідного руху.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас