UBS проведе додемісію на користь кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

UBS проведе додемісію на користь кризи

Валюта
253
Банк UBS оголосив про проведення додемісії, під час якої планується залучити 9,6 млрд євро. Уперше один з найбільших банків світу залучає кошти, щоб покрити втрати від іпотечної кризи на неамериканському ринку. Найбільший швейцарський банк UBS вирішив провести додемісію, у результаті якої планується залучити 15,5 млрд швейцарських франків (9,6 млрд євро).
Ця додемісія може стати другою за обсягом в Європі після додемісії банку RBS (15 млрд євро). Андеррайтером розміщення виступить консорціум, очолюваний банками JPMorgan, Morgan Stanley, BNP Paribas і Goldman Sachs.
Відповідно до заяви банку, кошти, залучувані за рахунок додемісії, підуть на покриття прогнозованих збитків на неамериканському ринку нерухомості. Таким чином, UBS став першим світовим банком, що прийняв рішення залучити додаткові кошти у зв'язку з наслідками іпотечної кризи за межами США.
Акціонери зможуть придбати нові акції за ціною 21 швейцарський франк (13 євро), повідомив UBS. Ця ціна майже на третину нижча від тієї, по якій акції торгувалися протягом декількох останніх днів. За словами трейдерів, оголошена знижка привела до того, що на біржі SWX у Цюріху акції UBS упали вчора на 7,8%, до 26 швейцарських франків (16 євро).
UBS змушений проводити додемісію вже другий раз за час фінансової кризи. У результаті першого збільшення капіталу в лютому цього року банк одержав 6,8 млрд євро від сінгапурського державного інвестфонду GIC і ще 1,2 млрд євро від неназваного близькосхідного інвестора. Крім того, тиждень тому UBS завершив продаж активів, основну частину яких становлять іпотечні кредити, на 9,5 млрд євро фонду Black Rock Inc. З літа минулого року списання банку склали приблизно 23 млрд євро.
Однак минулого тижня голова банку Марсель Ронер відзначив в інтерв'ю швейцарському економічному журналу Bilanz, що запланована додемісія буде останньою. Він додав також, що, за його прогнозами, списань більше не буде. Втім, ці запевнення поки не вплинули на настрої інвесторів. Як повідомляє агентство Reuters, трейдери вважають, що люди більше не хочуть ризикувати, інвестуючи в UBS, і надалі курс акцій банка буде знижуватися. З початку року курс акцій UBS знизився на 43%, а в порівнянні із червнем 2007 року - майже вдвічі. За прогнозами аналітиків Reuters, в 2008 році чистий збиток банку складе 3 млрд євро.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас