Аналітики: Головні скорочення робочих місць у фінансовому секторі ще попереду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Головні скорочення робочих місць у фінансовому секторі ще попереду

Казна та Політика
567
Фінансові компанії по усім світі з липня минулого року оголосили про плани скорочення більше 83 тис. робочих місць, свідчать дані агентства Bloomberg.
Кількість звільнень коливається від 90 робочих місць, або 0,1% загального числа співробітників, у британському банку HBOS Plc, до 83 тис. робочих місць, або 66% службовців, американського інвестбанку Bear Stearns.
У цілому оголошені звільнення відповідають 3,3% загального числа співробітників 28 фінансових компаній, що скорочують робочі місця.
Ця цифра значно нижча від рівня, зафіксованого в 2000-2003 роках, коли було звільнено 17% (52,5 тис.) співробітників фінансового сектора в Нью-Йорку. З огляду на рекордні збитки представників цієї сфери торік (банки і брокерські компанії списали порядку $383 млрд), багато аналітиків очікують збільшення скорочень.
"Мені здається, що звільнень буде більше", - відзначає колишній голова ради директорів Citigroup Inc. Сенфорд Вейл, що пропрацював на Уолл-стріт 53 роки. - Поточна ситуація гірша від попереднього спаду на ринку".
Citigroup оголосив про скорочення 15,9 тис. робочих місць по усім світі, що становить порядку 4% загального числа співробітників.
Скорочення у фінансових компаніях торкнулися не тільки трейдерів, що працюють у сфері іпотечного кредитування і на кредитному ринку, але й співробітників інших підрозділів.
При цьому основна частина скорочень припадає на світові фінансові центри - Нью-Йорк і Лондон, тоді як темпи наймання в країнах з економікою, що розвивається, збільшуються.
За даними американського Бюро трудової статистики, із серпня минулого року нью-йоркські компанії, що надають фінансові послуги, втратили 10 тис. робочих місць (3,5%).
Independent Budget Office прогнозує, що обсяг скорочень зросте до 7,1%, або 33,3 тис. робочих місць.
Згідно із прогнозом лондонського Centre for Economics and Business Research, фінансові компанії цього міста звільнять 19,225 тис. співробітників (5,4%) в 2008-2009 роках
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас