Роботодавці: Гривню зміцнювати не потрібно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботодавці: Гривню зміцнювати не потрібно

Валюта
667
Федерація роботодавців вважає необґрунтованим зміцнення офіційного курсу гривні відносно долара Національним банком.
Про це говориться в зверненні федерації до Президента Віктора Ющенка.
"Ми вважаємо, що в умовах, які склалися в українській економіці, необґрунтоване зміцнення курсу національної валюти в середньостроковій перспективі приведе до руйнівних наслідків для національних виробників, насамперед експортерів", - говориться в зверненні.
Федерація відзначає, що в 2005 році ревальвація гривні дала короткостроковий антиінфляційний ефект, але в підсумку привела до погіршення стану платіжного балансу України.
"Ревальвація гривні в умовах зростання негативного сальдо торговельного балансу, що в 2007 році склало 5,6 млрд. доларів, може привести до посилення припливів у країну дешевих імпортних товарів і, відповідно, до банкрутства багатьох українських компаній", - говориться в зверненні.
Крім того, федерація звертає увагу Президента на те, що ревальвація гривні відбувається на тлі зниження митних ставок з боку Кабінету Міністрів, збільшення цільової надбавки до тарифу на газ для промислових підприємств, заборони використання податкових векселів і введення квот на експорт для виробників соняшникової олії, що в цілому підсилює негативний ефект для українських експортерів.
"Просимо вас втрутитися в ситуацію і застосувати всі можливі законодавчі важелі для забезпечення економічної стабільності і подолання негативних тенденцій, які склалися у вітчизняній економіці та загрожують інтересам національних виробників", - говориться в документі.
Як повідомлялося, Федерація роботодавців має намір вимагати в суді відновити використання податкових векселів у випадку нездійснення цього Кабміном.
Рада Національного банку вирішила створити робочу групу з перегляду прогнозного курсу гривні 4,95-5,25 UAH/USD на 2008 рік
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас