Порошенко: У травні інфляція скоротиться вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: У травні інфляція скоротиться вдвічі

Казна та Політика
364
Рада Національного банку України прогнозує скорочення темпів приросту інфляції в травні 2008 року у два рази.
“Ми можемо констатувати, що не курсові показники, а саме монетарна політика Національного банку на сьогоднішній день уже привела до того, що в травні ми будемо мати, як мінімум, подвійне скорочення темпів приросту інфляції”, - сказав голова Ради Національного банку України Петро Порошенко в понеділок журналістам, передає УНІАН.
При цьому він відзначив, що жорстка монетарна антиінфляційна політика Нацбанку не підтримана відповідними заходами з боку інших гілок влади. А саме, не приймаються антиінфляційні заходи парламентом, а дії уряду не достатні для зменшення тиску з боку попиту. Кабмін також не вживає ефективних заходів зі збільшення пропозиції продуктів вітчизняного виробництва для контролю над інфляцією.
“Ми можемо прогнозувати, що тенденція до зниження темпів буде продовжена. Але для того щоб ми її втримали в 3-4 кварталі, тут уже без жорстких антиінфляційних заходів уряду і парламенту, а лише монетарними заходами, можемо навпаки спричинити проблеми в економіці”, - сказав Порошенко.
Нагадаємо, за даними Держкомстату, за січень-квітень 2008 року збільшення споживчих цін в Україні склало 13,1% (за чотири місяці 2007 року - 1,3%). Інфляція у квітні проти березня 2008 року склала 3,1% (у квітні 2007 року до березня 2007 року - 2,2%).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас