Наступного тижня Україна може залишитись без бензину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наступного тижня Україна може залишитись без бензину

Енергетика
6948
Протягом тижня Україна може поринути в нову бензинову кризу, і криза ця буде "найбільш жорсткою". Про це сказав сьогодні на прес-конференції в Києві засновник громадської організації "Журналісти проти депутатів" Володимир Петров.
За його словами, причиною такої кризи стане можливе призначення на посаду голови правління компанії "Укртатнафти" нардепа від БЮТ Сергія Пашинського. За інформацією, отриманою організацією, "захід" нового керівника на Кременчуцький НПЗ - основний актив "Укртатнафти" - відбудеться 29 травня.
На думку Володимира Петрова, це приведе до того, що "Україна залишиться без бензину, усі будемо їздити на метро".
"У Кременчуцького нафтопереробного заводу запас нафти - на чотири дні. Своєї нафти в України вистачить тільки на те, щоб завантажити 30% потужностей заводу. Де в сформованих умовах взяти інші 70% - основне питання, що постане перед новим керівником "Укртатнафти". Однак методи роботи Сергія Пашинського змушують задуматися над іншим: як довго після його призначення "Укртатнафта" взагалі зможе працювати", - заявив Петров.
Організація "Журналісти проти депутатів" зняла документальний фільм "про героїчний трудовий шлях" нардепа-бютівця, у якому аргументує свою позицію. Автори фільму стверджують, що Пашинський уже "відзначився" як організатор кількох криз ("бензинової", "цукрової", "м'ясної", "ощадної").
"Нагадаємо, що була і кримінальна справа за обвинуваченням у шахрайстві з фінансовими ресурсами на посаді заступника голови Ощадбанку, з завданням державі значного матеріального збитку - 3 900 000 доларів США і 1 717 000 гривень. Але пізніше справа була перекваліфікована, Пашинському інкримінувалася недбалість, а потім Печерський суд звільнив героя фільму від карного покарання "за обставинами, що змінилися,", - відзначив Петров. Загалом, на думку авторів фільму, "уряд ризикує допустити людину, що має скандальний досвід керівництва, до впливу на весь паливний ринок України".
В організації "Журналісти проти депутатів" говорять, що готові, за необхідності, зустрітися із Сергієм Пашинським у суді.
"Але справа, звичайно, не в самому депутаті Пашинському. Мене турбує, що він - ставленик прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, що не перший рік експлуатує образ "рятівниці України" і позиціює себе як борця з корупцією. На мій погляд, Юлія Тимошенко зараз - головна загроза нашій країні", - висловив свою думку журналіст Володимир Золотарьов.
Головний редактор журналу "Der Spiegel - Профіль-Україна" Семен Уралов відзначив, що "все це може відбитися на збиральній кампанії, солярка теж йде із кременчуцького НПЗ".
Володимир Петров відзначив, що Тимошенко "повинна відповідати за те, що просуває таку людину" і спрогнозував, що "спочатку подорожчає солярка, погано зберуть урожай, через це виростуть ціни на продукти, на цьому будуть зроблені статки, а Юлія Тимошенко при цьому оголосить про чергову змову".
"Журналісти проти депутатів" оголосили про готовність до "акції прямої дії", метою якої буде "перешкоджання будь-якими способами заходу Пашинського на підприємство".
"Ми просто не хочемо допустити нової кризи, не хочемо, щоб у країні зник бензин", - пояснив Владимир Петров. Він також сказав, що організація зовсім "не має наміру обмежуватися одним депутатом".
"Незабаром будуть оприлюднені списки парламентаріїв із вказівкою їхньої причетності до тієї чи іншої лобістської групи. Нехай судяться з нами і доводять, що вони білі і пухнасті", - сказав він.
Нагадаємо, що боротьба навколо "Укртатнафти" іде вже давно. У березні поточного року представник групи "Приват" Геннадій Корбан заявляв, що НАК "Нафтогаз" намагається змінити керівництво компанії і про те, що стоїть за цим "бізнес-крило БЮТ". Корбан теж говорив про можливу зупинку Кременчуцького НПЗ.
За матеріалами:
Новий Регіон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас