Президент Бразилії оголосив про створення єдиної латиноамериканської валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Бразилії оголосив про створення єдиної латиноамериканської валюти

Валюта
291
Латиноамериканські країни будуть проводити спільні дії для того, щоб у майбутньому об'єднати свої валюти і центробанки.
З такою заявою виступив президент Бразилії Луїс Інасіу да Сілва, передає агентство Bloomberg.
За його словами, створення південноамериканського блоку Unasur (Union de Naciones Suramericanas), що був фактично заснований 23 травня після підписання угоди представниками кількох латиноамериканських країн, буде сприяти формуванню єдиної валюти. Про строки створення такої валюти і про її назву да Сілва нічого не сказав.
Відповідно до документа, підписаного 23 травня, штаб-квартира нового альянсу буде знаходитися в Еквадорі, єдиний парламент - у Болівії, а єдиний банк - у Колумбії. Вважається, що Unasur буде будуватися за тими ж принципами, що і Європейський союз.
Раніше повідомлялося, що наприкінці 2007 року латиноамериканські країни створили свій аналог Міжнародного валютного фонду - Banco del Sur. Він буде кредитувати проекти на території Південної Америки. Угоду про створення банку підписали Аргентина, Болівія, Бразилія, Венесуела, Парагвай, Еквадор та Уругвай.
Очікується, що в єдиний блок на зразок ЄС увійдуть майже всі країни, які розташовуються на цьому континенті. Виняток склали Фолклендські острови, які вважаються територією Великобританії і тому входять у Євросоюз. З тієї ж причини документ не підписала Французька Гвіана - вона належить Франції і тому також є членом ЄС.
Протягом останніх років ціла низка країн обговорює можливість введення спільних валют. Зокрема, з такою пропозицією виступали представники Нової Зеландії та Австралії, кількох південноафриканських країн, а також Росія з Білорусією.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас