Ціна нафти продовжить рости на фоні послаблення долара США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна нафти продовжить рости на фоні послаблення долара США

Енергетика
408
Вартість нафти продовжить рости, оскільки ослаблення курсу долара США змушує інвесторів вкладати кошти в сировинні товари, заявив президент ОПЕК і міністр нафти Алжиру Шакіб Хеліл, повідомило агентство Bloomberg.
Відповідно до інформації, опублікованої на сайті державної нафтової компанії Лівії National Oil Corp., Хеліл виключає збільшення видобутку країнами ОПЕК, вважаючи, що ринок добре забезпечений нафтою.
"Оскільки процентні ставки і вартість американської валюти знижуються, ціна нафти, звичайно, піде вгору", - заявив він.
За його словами, ОПЕК не буде нарощувати обсяги видобутку до наступного засідання учасників організації, що відбудеться у вересні.
Вартість нафти подвоїлася за рік, піднявшись 22 травня до рекордних $135,09 за барель, на очікуваннях, що попит на сировину буде перевищувати пропозицію, а також на тлі хеджування інвесторами інфляційних ризиків.
На останніх трьох засіданнях - у грудні, лютому і березні - ОПЕК приймала рішення залишити незмінними обсяги видобутку нафти.
Саудівська Аравія, найбільший виробник нафти серед країн-членів ОПЕК, у цьому місяці збільшила видобуток на 300 тис. барелів на добу для задоволення потреб споживачів.
На частку 13 країн, що входять в організацію, припадає близько 40% світових поставок нафти. В ОПЕК перебувають Алжир, Ангола, Еквадор, Індонезія, Іран, Ірак, Кувейт, Лівія, Нігерія, Катар, Саудівська Аравія, ОАЕ і Венесуела
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас