Експерт: Собівартість житла в Києві складає близько 800 дол./1 кв. м — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Собівартість житла в Києві складає близько 800 дол./1 кв. м

Нерухомість
901
Собівартість житла в Києві може скласти $800/1 кв. м, якщо прибрати всі непрофільні витрати і відрахування, говорить президент будівельної корпорації "Столиця" (Київ) Валентин Ісаак в інтерв'ю газеті "Дело" у понеділок.
За його словами, завищена вартість житла в Києві викликана високою вартістю земельних ділянок (від $2 млн до $15 млн за 1 га), що перебувають у руках київської влади, будівництвом інженерних комунікацій за рахунок компанії-забудовника і відрахувань місту.
"Зараз собівартість квадратного метра коливається в межах $1,5-2 тис. Якщо виключити зі статті витрат непрофільні витрати, ціна знизиться до $800. Максимум метр житлової площі може коштувати $1 тис.", - цитується в публікації В.Ісаак.
При цьому він відзначає, що в регіонах ситуація з відводом земель простіша, ніж у Києві, завдяки чому там ще можлива комплексна забудова районів, а не окремі будівельні проекти.
Крім того, як повідомляє президент корпорації, "Столиця" має намір вкласти EUR28-37 млн у будівництво фітнес-центру та аквапарку на території урочища Наталка в Оболонському районі Києва. Разом з тим компанія є основним забудовником київського житлового масиву Оболонь.
Як повідомлялося, корпорація "Столиця" планує в 2008 році ввести в експлуатацію 250 тис. кв. м житла і має намір створити іпотечні центри для продажу власної нерухомості.
"Столиця" створена в листопаді 2003 року на базі ЗАТ "Київміськбуд-1" і ЗАТ "Трест Київміськбуд-1", які сьогодні виступають у ролі замовників будівництва. Корпорація здійснює будівництво за рахунок залучених коштів юридичних і фізичних осіб. У її склад входять 32 організації, які виконують весь комплекс робіт, починаючи від розробки проектно-кошторисної документації до здачі об'єкта під "ключ".
Корпорація веде будівництво в Києві, Миколаєві, Херсоні, Кременчуці, Чернігові, Вінниці, Василькові, Білій Церкві, Полтаві, Обухові, АРК.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас