НБУ: Тимчасові адміністратори банків зможуть шукати інвесторів для оздоровлення фінустанов за допомогою ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Тимчасові адміністратори банків зможуть шукати інвесторів для оздоровлення фінустанов за допомогою ЗМІ

210
Національний банк України (НБУ) змінив регламент залучення інвесторів для оздоровлення банків, передбачивши, серед іншого, що тимчасовий адміністратор за відсутності відповідних пропозицій повинен опублікувати оголошення про залучення інвесторів у пресі.
Відповідне рішення закріплене постановою НБУ №99 від 17 квітня, якою вносяться зміни в положення про застосування Нацбанком заходів впливу за порушення банківського законодавства. Текст постанови розміщений на веб-сайті парламенту, документ набуває чинності з 2 червня.
"Тимчасовий адміністратор у випадку відсутності пропозицій від осіб, що бажають взяти участь у фінансовому оздоровленні банку, з метою пошуку інвесторів забезпечує публікацію в одному з офіційних друкованих видань Верховної Ради, Кабінету міністрів або Державної комісії цінних паперів і фондового ринку України, а також за необхідності в журналі "Вісник НБУ" і регіональних друкованих засобах масової інформації оголошення про залучення інвесторів з метою фіноздоровлення банку", - говориться в документі.
Відповідно до постанови, продаж банку інвесторам здійснюється за умови прийняття ними зобов'язань відносно фіноздоровлення кредитно-фінансової установи.
При цьому тимчасовий адміністратор може запропонувати Нацбанку здійснити фіноздоровлення банку шляхом залучення інвесторів, зокрема, за умови зниження значення нормативу миттєвої ліквідності кредитно-фінансової установи (Н4) до рівня менше 10%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас