Ющенко наполягає на наданні максимальної допомоги українському товаровиробникові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко наполягає на наданні максимальної допомоги українському товаровиробникові

Аграрний ринок
133
Президент України Віктор Ющенко наполягає на тому, що державна стратегія розвитку української економіки повинна передбачати максимальну допомогу для розвитку українського товаровиробника.
"Президент наполягає на тому, щоб у державній стратегії ми зробили все, щоб допомогти максимальному розвитку сьогодні українському товаровиробникові", - повідомив перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак на брифінгу в Києві в понеділок.
Він відзначив, що президент наполягає на тому, щоб Україну не перетворювали в "залежну країну" по якійсь із позицій аграрного ринку: м'ясу, зерну, рослинній олії або цукру.
О.Шлапак також висловив думку, що квотування експорту соняшникової олії, рішення про яке було прийнято українським урядом, є "усього лише прикрим епізодом" серед цілої низки кроків, які направлені "не на розвиток, а на антирозвиток аграрного ринку".
"Мова йде про різного роду обмежувальні постанови, які приймає уряд і, на превеликий жаль, це вилилося навіть у законодавчі ініціативи", - відзначив О.Шлапак.
Він також підкреслив, що ситуація на ринках зерна, цукру, олії і м'яса "надзвичайно загострюється з початку року". "Саме ці позиції є основними складовими української інфляції. Уряд знаходить найпростіший вихід із ситуації шляхом впровадження обмежень по окремих позиціях товарних ринків", - відзначив О.Шлапак, підкресливши, що, відповідно до позиції президента, такі кроки суперечать стратегії розвитку аграрного сектора
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас