Попит на сталь перевищує пропозицію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попит на сталь перевищує пропозицію

Енергетика
411
Відповідно до рейтингу 66 країн - виробників сталі (98% світового виробництва), підготовленого Міжнародним інститутом чавуну і сталі (IISI), виробництво цієї продукції у світі цього року росте повільніше від попиту.
Світове виробництво сталі в січні-квітні цього року в цілому виросло на 5,7% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року - до 457,3 млн. т. Це поки що нижче від темпів зростання реального попиту, що і є однією із причин швидкого зростання цін. Згідно із прогнозом IISI, попит на сталь в усім світі цього року виросте на 6,7% (до 1,282 млрд. т), а в 2009 р. - на 6,3% (1,363 млрд. т). При цьому попит у країнах БРІК (Бразилія, Росія, Індія і Китай), як очікується, виросте на 11,1% цього року і на 10,3% - у наступному.
На тлі зростаючих цін українські метпідприємтва у квітні в порівнянні з березнем ц.р. знизили обсяг виробництва сталі на 0,186 млн. т, у той час як у порівнянні з попереднім місяцем у квітні в більшості країн першої десятки зафіксовано зростання. За перші чотири місяці швидко нарощують виробництво в основному ринки, що розвиваються. Так, Китай збільшив випуск сталі за цей період на 9,1%, а в цілому по країнах Азії за чотири місяці виробництво виросло на 7,9%, досягши 254,9 млн. т.
Рейтинг країн, що випереджають Україну, практично не змінюється. За перші чотири місяці лідерство з великим відривом від інших тримає Китай, де зроблено 169,778 млн. т сталі. За ним ідуть Японія, США, Росія, Індія, Південна Корея і Німеччина.
Відповідно до списку IISI 80 найбільших компаній - виробників сталі у світі за 2006 р., у першу п'ятірку ввійшли традиційні лідери: Arcelor Mittal (включаючи комбінат "ArcelorMittal Кривий Ріг"), японські Nippon Steel і JFE, корейські POSCO і Baosteel. Серед українських компаній 29-е місце в рейтингу виробників, як і колись, утримує корпорація "Індустріальний союз Донбасу", 33-є місце - група "Метінвест", 41-е - Маріупольський меткомбінат ім. Ілліча і 63-є - запорізький комбінат "Запоріжсталь".
За матеріалами:
Ugmk.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас