Індекс ПФТС на роздоріжжі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс ПФТС на роздоріжжі

Фондовий ринок
141
Минулого тижня індекс ПФТС переважно зафіксувався на момент закриття останньої торговельної сесії в п'ятницю на позначці 919,34 пункту. При цьому практично увесь тиждень інтерес до торгів цінними паперами другого ешелону був вищим, ніж до блакитних фішок. За підсумками тижня індекс знизився на 52,56 пункту або 5,4%.
Протягом понеділка індекс ПФТС зростав на тлі різнобічної динаміки світових фондових індексів і за підсумками дня додав 2,96 пункти або 0,3%. "У понеділок індекс демонстрував зростання уже дванадцяту сесію підряд, додавши 149,92 пункту або 18,1%, починаючи з 23 квітня, тобто повністю відіграв втрачені напередодні святкового періоду пункти", - відзначає аналітик "Родовід Банку" Владислав Куценко.
Інше положення на українському ринку цінних паперів у вівторок, коли індекс ПФТС на момент закриття торгів втратив 34,5 пункту або 3,54% під впливом зовнішнього негатива. "Схоже, що на національному ринку цінних паперів поступово вимальовується ситуація, коли відсутність істотних корпоративних новин з боку національних компаній обумовлює рух індексу ПФТС за динамікою більшості світових індексів", -вважає експерт. Крім того, зростання песимістичних настроїв в інвесторів викликаний невизначеністю щодо політичної ситуації в країні, а також погіршенням багатьох макроекономічних показників.
На думку гендиректора КУА "Інеко-Інвест" Олега Моркви,в останній тиждень травня висока цінова волатильність на ПФТС збережеться і залежно від політико-економічної ситуації та інвестиційних настроїв в Україні і у світі вітчизняні акції можуть і подорожчати в середньому на 3-7%, і подешевіти на 2-10%.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас