Ющенко скасував квотування експорту соняшникової олії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко скасував квотування експорту соняшникової олії

Аграрний ринок
417
Президент України Віктор Ющенко призупинив установлену Кабінетом міністрів до липня квоту на експорт соняшникової олії 0,3 млн тонн.
Відповідний указ глави держави від 26 травня 2008 року вступає в дію з дня опублікування.
Своїм указом Ющенко призупинив постанову Кабміну № 189 від 12 березня Про затвердження обсягів квот на соняшникову олію і насіння соняшника, експорт яких підлягає ліцензуванню до 1 липня 2008 року, і порядку видачі ліцензій, а також порядок видачі ліцензій на експорт соняшникової олії і насіння соняшника і розподілу квот, у яку постановою уряду №229 від 19 березня були внесені відповідні зміни.
На думку Президента, рішення уряду про встановлення квотування прийнято без урахування ринкової ситуації в Україні, тому що, відповідно до балансу попиту та пропозиції соняшникової олії, зараз на внутрішньому ринку існує її надлишок.
За інформацією Міністерства аграрної політики, урожай соняшника в 2007 році склав 4,4 млн тонн.
Як повідомлялося, Україна ввела квотування експорту соняшникової олії і насіння соняшника в розмірі відповідно 300 тис. тонн і 1 тис. тонн на термін до 1 липня 2008 року з 22 березня.
21 травня Кабмін відклав розгляд питання про скасування квот на соняшникову олію.
23 травня стало відомо, що Єврокомісія не буде забороняти імпорт соняшникової олії з України, але має намір підсилити контроль за якістю продукції.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас