З полиць британських магазинів зникнуть цигарки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З полиць британських магазинів зникнуть цигарки

204
Міністр охорони здоров'я Великобританії Алан Джонсон заявив, що найближчим часом у країні буде прийнятий закон, що забороняє продавати відкрито цигарки в денний час.
Як передає Бі-бі-сі, введена на території Шотландії заборона на відкритий продаж цигарок у денний час зарекомендувала себе як така, що приносить користь, і уряд Великобританії, за словами міністра, всерйоз розглядає це питання.
Ця пропозиція може бути винесена на розгляд парламенту в найближчий тиждень у низці інших заходів, що сприяють зниженню паління серед населення. Крім того, проект уряду передбачає заборону автоматів із продажу цигарок.
На цьому перелік обмежувальних заходів, підготовлених владою для британців-курців, не вичерпується. На початку ц.р. департамент охорони здоров'я заявив, що у Великобританії може бути введена система ліцензій на паління.
Чиновники наполягають на тому, щоб ніхто не міг придбати тютюнові вироби без спеціального дозвільного документа. Вартість ліцензії запланована в розмірі 10 фунтів (близько 20 дол.). Однак головним плюсом можливого нововведення, на думку ініціаторів, може стати складна і заплутана форма анкети, що прийдеться заповнювати курцеві. Ініціатори проекту нагадують, що порядку 70% британців-курців бажають позбутися від шкідливої звички. На їхню думку, додаткові труднощі на шляху до мети тільки зміцнять їх у цьому прагненні.
Першою державою Європи, у якій була введена повна заборона на паління в будь-яких місцях, де працюють люди, включаючи паби і ресторани, стала в 2004р. Ірландія. За нею пішли й інші європейські країни. У Великобританії заборона діє на всій території Об'єднаного Королівства. Спочатку новому правилу підкорилася Північна Ірландія, потім Шотландія та Уельс. Курити не можна в ресторанах, пабах, лікарнях, в'язницях, школах і клубах.
Нагадаємо, що в Росії, де проблема паління стоїть набагато гостріше, ніж у Британії, мало що робиться для поліпшення ситуації. Так, за даними Роспотребнадзора, там палять 65% чоловіків і близько 30% жінок, з них у підлітковому віці (до 18 років) пристрастилися до тютюну 80% чоловіків і 50% жінок. Щорічно в Росії від хвороб, пов'язаних з палінням, помирають до 500 тис. чоловік.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас