Рецесія не завадить Баффету інвестувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рецесія не завадить Баффету інвестувати

365
Американський інвестор Уоррен Баффет вважає, що економіка США перебуває в рецесії, що буде більш затяжною і глибокою, ніж гадають, повідомляє Reuters.
В інтерв'ю, опублікованому в журналі Spiegel, Баффет заявив, що США "уже в рецесії", додавши, що "мабуть, не в тому сенсі, як її визначають економісти", - негативне економічне зростання протягом двох кварталів підряд.
"Однак люди вже відчувають її дію, - сказав він. - Вона буде глибша і протриває довше, ніж вважає багато хто".
Але рецесія, підкреслив він, не перешкодить йому інвестувати в конкретні компанії, зокрема, у німецькі сімейні компанії, які він назвав ефективно керованими. "Якби світ валився, я б однаково інвестував", - заявив Баффет.
Він знову розкритикував торгівлю похідними фінансовими інструментами. "Неправильно, що через фінансові ставки зникають сотні тисяч робочих місць, ліквідуються цілі сектори реальної економіки, хоча самі ці сектори насправді здорові".
Він висловив невдоволення відсутністю ефективного контролю. "Існує серйозна проблема, - заявив Баффет. - Нею вже неможливо управляти, її неможливо регулювати. Не виходить загнати джина назад у пляшку".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас