Жеваго хоче перекупити болгарський меткомбінат у Arcelor Mittal — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жеваго хоче перекупити болгарський меткомбінат у Arcelor Mittal

161
Основний власник гірничорудної компанії Ferrexpo Костянтин Жеваго почав активні дії, щоб посперечатися за контроль над болгарським меткомбінатом Кремиковці зі світовим гігантом Arcelor Mittal.
Учора в прес-службі групи Фінанси та Кредит Костянтина Жеваго повідомили, що підконтрольна підприємцеві швейцарська Vorskla Steel AG сконцентрувала близько 30% облігацій Кремиковці.
Крім того, у компанії розповіли, що представлена Vorskla Steel Bulgaria (входить в Vorskla Steel AG) стратегія виходу заводу із кризи в минулий четвер одержала схвалення профспілок підприємства. На цьому тижні планується підписання з їхніми представниками меморандуму про взаєморозуміння.
В 1999 році 71% акцій найбільшого болгарського метзаводу Кремиковці був приватизований болгарською Finmetals Holdings Corp. усього за $1. В 2005 році Finmetals продала меткомбінат Global Steel Holdings Ltd братів Прамода і Вінода Мітталів за 102 млн євро. Ще 25% акцій належить державі, решта - приватним інвесторам. Нові власники 71% акцій Кремиковців зобов'язалися вкласти $300 млн у модернізацію підприємства.
У січні вперше з'явилася інформація про те, що власник Ferrexpo веде переговори про придбання мажоритарної частки в Кремиковці.
Пізніше повідомлялося, що Жеваго створює металургійний холдинг повного циклу
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас