Експерт: Ревальвація гривні приведе до подорожчання однокімнатних квартир — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Ревальвація гривні приведе до подорожчання однокімнатних квартир

Валюта
1861
Ревальвація гривні приведе до подорожчання однокімнатних квартир на первинному ринку Києва на 5-8% у доларовому еквіваленті. Таку думку висловив керівник відділу маркетингу і РR будівельно-інвестиційної компанії "Київ Житло-Інвест" Володимир Германов.
За його словами, існує ймовірність, що для кінцевого споживача, що купує в гривні, вартість житла на первинному ринку не зміниться, а для покупця, що має заощадження в доларах, первинне житло різко подорожчає.
За підрахунками експерта, покупка однокімнатної квартири в Києві в доларовому еквіваленті з урахуванням нового курсу долара може обійтися покупцеві на $5-8 тис. дорожче.
В.Германов відзначив, що оскільки достатньої кількості гривневої маси в людей, готових купувати первинне житло, на сьогодні нема, операції будуть вестися за посередництвом іноземних валют. При цьому дане питання тісно пов'язане з іпотекою, брати кредити в гривні стає нереально.
За даними В.Германова, у зв'язку з тим, що на первинному ринку угоди укладаються винятково в гривні, забудовник навряд чи буде змінювати курсову різницю, у багатьох забудовників зафіксований курс НБУ 5,05 грн. за 1 долар.
Якщо ж гривня буде зміцнюватись і далі, забудовник може переглянути курсову прив'язку.
"Якщо забудовники ризикнуть переглянути свої ціни, то вони це зроблять у найближчі кілька днів. У червень ринок нерухомості може ввійти з новою ціною", - додав він.
При цьому до кінця поточного місяця очікується активізація покупців, які за допомогою придбання нерухомості хочуть зберегти свої кошти.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас