Порошенко розповів, скільки долар буде коштувати восени — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко розповів, скільки долар буде коштувати восени

11964
Голова Наглядової ради Національного банку України Петро Порошенко прогнозує, що у вересні-жовтні долар буде коштувати 5,05-5,1 грн. Про це він заявив сьогодні в ефірі телеканалу ICTV .
"Ніхто не гарантує, що гривня не повернеться вже найближчим часом, починаючи з вересня-жовтня, на свої позиції курсу 5,05-5,1 грн дол. Об'єктивні економічні підстави для цього є", - заявив Петро Порошенко.
Він також підкреслив, що при збиванні піків на валютному ринку необхідно використовувати золотовалютні резерви.
У свою чергу Порошенко закликав громадян України не поспішати в умовах невизначеності закривати депозитні рахунки у валюті. Він відзначив, що бачить у ситуації на валютному ринку політичний вплив.
"Втручання є з усіх боків - і з боку Верховної Ради, і політичних фракцій, вербальними інтерв'ю, тиском, які провокують то колапс, то кризу, то падіння, то зростання національної валюти. Втручання є і з боку окремих членів уряду, які вказують НБУ напрямок проведення курсової політики. Втручання є і з боку інших органів влади", - відзначив Порошенко.
Він також підкреслив, що на сьогоднішній день не вважає зміцнення гривні результативним антиінфляційним заходом.
Нагадаємо, 21 травня Нацбанк зміцнив гривню, установивши з 22 травня офіційний курс гривні до американського долара на рівні 4,85 грн/дол.
Однак уже 22 травня Рада Національного банку України повернула офіційний курс гривні на рівень 5,05 грн/дол., застосувавши право вето до рішення правління НБУ про встановлення офіційного курсу на рівні 4,85 грн/дол.
Разом з тим Нацбанк на 23 травня залишив без змін офіційний курс гривні до іноземних валют, установлений на 22 травня: 100 USD США - 485.0000 грн.
На сьогоднішній день в Основних принципах грошово-кредитної політики на 2008 рік, що затверджує Рада Нацбанку, коридор курсу гривні встановлений у рамках 4,95-5,25 грн за 1 дол. Офіційний курс на рівні 5,05 грн за 1 долар США був установлений Нацбанком з 21 квітня 2005 року. Тоді гривня відразу зміцнилася на 14 копійок і не змінювалася весь цей час
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас