Козаченко: Нас очікує колапс роздрібної торгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Козаченко: Нас очікує колапс роздрібної торгівлі

Аграрний ринок
1307
Поспішно прийнятий Верховною Радою Закон України "Про регулювання окремих соціально-значимих продуктів харчування" фактично знищує роздрібну торгівлю
Про це під час прес-конференції в ІМК ("Інтермедіа консалтинг”) заявив президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко. За його словами, поспішне прийняття цього закону 16 травня 2008 року не враховуючи думки фахівців і без обговорення із професіоналами "може спровокувати величезні проблеми в державі".
За оцінкою Леоніда Козаченка, цей закон "буде мати негативний ефект замість того, щоб позитивно вплинути на стримування інфляції".
"Прийняття цього Закону створило дуже серйозні проблеми для суб'єктів господарювання, які задіяні не стільки в реалізації сільськогосподарської продукції, скільки у виробництві продуктів харчування. Ми переконані, що у випадку прийняття цього закону буде повністю зруйнований технологічний ланцюжок "фермер - переробка - доставка - реалізація". Таким чином, замість того, щоб здешевити продукти харчування, Кабмін буде мати масу проблем з їх подорожчанням. Більше того, реалізатори продукції почнуть виводити торгівлю в "тінь", - вважає Козаченко.
"У свій час керівники Української аграрної конфедерації говорили про те, що державі необхідний закон для впорядкування проблем, що існують у мережевій торгівлі сільськогосподарською продукцією. Але наша мета була трохи іншою. Ми не наполягали на жорсткому регулюванні цін на продукти харчування. Адже в цьому випадку мережа супермаркетів України буде практично знищена, - підкреслив Леонід Козаченко. - Мова йде не просто про закриття торговельних установ, а про крах всієї інфраструктури, що забезпечує реалізацію сільськогосподарських продуктів".
Козаченко відзначив, що керівництво Української аграрної конфедерації буде просити Президента України, щоб він найближчим часом ветував цей Закон
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас