Тимошенко прокоментувала ситуацію з курсом долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко прокоментувала ситуацію з курсом долара

Валюта
3218
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко назвала політичним рішення ради Національного банку України щодо зміни офіційного курсу гривні до долара.
Про це прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила журналістам на брифінгу після зустрічі із прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним.
Тимошенко відзначила, що уряд не має права втручатися в діяльність Нацбанку, і все що пов'язано з монетарною політикою та валютними курсами - це винятково функція НБУ.
"Єдине, що мені дуже жаль, так це те, що політика починає втручатися в роботу Національного банку. Коли рада НБУ створена на політичній основі і виникають певні дисонанси між Наглядовою радою і Національним банком - от це, до речі, дуже погано", - заявила Тимошенко.
Тим часом, у Секретаріаті Президента України вважають, що Правління і Рада Національного банку України повинні сісти за стіл переговорів для того, щоб вирішити ситуацію з офіційним курсом гривні до долара.
Про це повідомив перший заступник голови Секретаріату Президента Олександр Шлапак журналістам.
"Нам необхідно сісти за стіл переговорів, і сподіваюся, що цей стіл переговорів - це переговори Правління і Ради НБУ, які пройдуть на наступному тижні. Повинні бути подані документи з обґрунтуваннями, потрібно почути, безумовно, і аргументи голови Правління НБУ (Володимира Стельмаха), і голови Ради Нацбанку (Петра Порошенка), а також членів ради НБУ", - сказав Шлапак.
Також, озвучуючи думку Президента України Віктора Ющенка про сформовану ситуацію з курсом гривні, Шлапак повідомив, що Президент вважає за необхідне провести розрахунки щодо впливу зміни курсу гривні на основні сфери економіки "для того, щоб прийняти принципово правильне і більш зважене рішення".
Як повідомлялося, Шлапак оцінює в 5-6 млрд гривень втрати вкладників - фізичних осіб від зміцнення Національним банком курсу гривні
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас