Американські біржі завершили тиждень у глибокому мінусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські біржі завершили тиждень у глибокому мінусі

Фондовий ринок
240
Американські фондові індекси впали під тиском зростання, що відновилося, цін на нафту, що може підстьобнути інфляцію та вдарити по темпах зростання американської економіки.
За підсумками торгів індекс "блакитних фішок" Dow Jones Industrial Average упав на 145,99 пункту, або на 1,2%, до 12479,63 пункту. “Високотехнологічний” Nasdaq Composite скоротився на 19,91 пункту, або на 0,8%, і закрився на позначці 2444,67 пункту. Індекс широкого ринку S&P 500 закрився зі зниженням на 18,42 пункту, або на 1,3%, на позначці 1375,93 пункту.
За минулий тиждень індекс Dow Jones Industrial Average впав на 3,9%, індекс широкого ринку S&P 500 обвалився на 3,5%, а високотехнологічний Nasdaq Composite скоротився на 3,3%.
Ціна на нафту знову виросла на тлі зниження курсу долара та ажіотажного попиту на нафтові ф'ючерси з боку інституціональних інвесторів, що бажають заробити якнайбільше грошей на скаженому збільшенні цін на нафту. За підсумками регулярної сесії на Нью-Йоркській товарній біржі, NYMEX, липневий контракт на постачання нафти марки WTI подорожчав на $1,38, або на 1,1%, до $132,19 за барель. За минулий тиждень ціна на нафту злетіла на 4,9%.
Висока ціна на нафту вкрай негативно відбилася на вартості акцій авіакомпаній, автомобілебудівних компаній і компаній роздрібного сектора.
Падіння індексів прискорилося після того, як Національна асоціація ріелтерів повідомила у своєму звіті про те, що кількість будинків, пропонованих до продажу на вторинному ринку, у квітні злетіла до 23-літнього максимуму. Причому активність на ринку житла залишалася зниженою, відзначили експерти.
Акції Інтернет-компанії Yahoo (YHOO) виросли на 0,7% після того, як вона ухвалила рішення перенести річні збори акціонерів майже на місяць на кінець липня цього року. Крім того, компанія сповістила про те, що член ради директорів компанії Ед Козел (Ed Kozel) пішов зі своєї посади “з особистих причин”. Цілком імовірно, що перенесення дати річних зборів акціонерів викликане бажанням керівництва Yahoo виграти час і підготувати відповідь на плани мільярдера Карла Ікана змінити склад ради директорів компанії.
Акції пивоварної компанії Anheuser-Busch Cos. (BUD) злетіли до історичного максимуму після того, як видання Financial Times повідомило про те, що InBev може придбати свого конкурента. За інформацією FT, у випадку, якщо голова Anheuser-Busch не прийме пропозиції про поглинання, то InBev може звернутися прямо до ради директорів та акціонерів свого конкурента. Газета повідомляє, що InBev готова заплатити $65 за акцію Anheuser-Busch. Акції компанії на цих новинах злетіли на 7,7% до $56,61.
У цілому, на Нью-Йоркській фондовій біржі, NYSE, число акцій, що впали, перевищило число акцій, що виросли, у співвідношенні 3 до 1. Співвідношення акцій на електронному майданчику Nasdaq також склало 3 до 1. Обороти на NYSE були низькими - 1,1 млрд. акцій. На електронному майданчику Nasdaq обороти склали всього 737 млн. акцій
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас