Росія-Білорусія: Дешевий газ в обмін на активи держпідприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія-Білорусія: Дешевий газ в обмін на активи держпідприємств

Енергетика
216
Росія обіцяє Білорусії дешевий газ в обмін на активи для російських інвесторів.
Відповідно до повідомлення агентства Reuters, сьогодні Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін має намір обговорити можливість такого співробітництва під час візиту в Мінськ.
Нагадаємо, раніше Росія заявила про намір підняти ціну на природний газ для Білорусії до рівня світових цін у зв'язку із підвищенням цін на світовому ринку. Даний намір викликав обурення в білоруської сторони.
Однак, відповідно до слів співробітника російського уряду, Росія може втримувати низькі ціни на газ для Білорусії і давати кредити під низькі відсотки, якщо країна погодиться розділити деякі активи з російськими інвесторами. "Є інтереси в російських компаній до роботи на білоруському ринку", - сказав чиновник, виділивши, зокрема, машинобудування - вантажівки і сільгоспобладнання.
Нагадаємо, що сьогодні, 23 травня, у Мінську відбулися переговори російського прем'єра Володимира Путіна і президента Білорусії Олександра Лукашенка. Вони обговорили питання енергетики, транспорту, двосторонні відносини у військово-технічній сфері.
Місцеві ЗМІ назвали мету візиту колишнього президента Росії "затягуванням боргової петлі навколо Білорусії".
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас