Тимошенко обіцяє здешевити житло і підняти зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко обіцяє здешевити житло і підняти зарплату

Казна та Політика
465
Кабінет міністрів України активно працює над програмою здешевлення житла і підвищенням зарплати.
Про це прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко сказала на зустрічі з виборцями, повідомляє прес-служба БЮТ у п'ятницю.
"Ми хочемо запустити на повну потужність державну іпотечну установу, що може кредитувати до 30 років сім'ї під відсоток не більше 4,6% річних", - сказала вона.
Тимошенко повідомила, що уряд провів переговори з більшістю країн, які мають досвід державного іпотечного кредитування. "Нам необхідно провести закон через Верховну Раду, і ми можемо почати цю програму", - сказала прем'єр.
Тимошенко також відзначила, що хоча українські підприємства експортують свою продукцію за кордон за світовими цінами, зарплати працівникам залишаються в 6-10 разів нижчими, ніж у країнах Європейського Союзу, пояснивши це тим, що підвищення зарплати невигідно власникам заводів.
"Власники підприємств, причому які їх одержали не дуже чесним шляхом, - це 2/3 парламенту. Як вони можуть голосувати, коли це прямо стосується їхніх інтересів", - сказала вона. Прем'єр відзначила, що уряд підписав із профспілками угоду, що зобов'яже Кабмін і всіх роботодавців підвищити зарплату на 25% уже цього року.
"Завданням уряду цього року є зрівняти зарплату таким чином, щоб вона була не нижчою, ніж у ключових країнах СНД", - сказала вона. Тимошенко відзначила, що уряд має намір з наступного року перейти на поступове доведення зарплати до рівня Польщі, запевнивши, що це не спричинить інфляцію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас