Точка зору: Зміцнення гривні може спровокувати певне здешевлення автомобілів, але не одразу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Зміцнення гривні може спровокувати певне здешевлення автомобілів, але не одразу

Валюта
1114
Зміцнення курсу гривні відносно долара може спричинити деяке зниження цін на нові автомобілі, але не "моментальне", оскільки цикл від виробництва автомобілів до його покупки займає від трьох до п'яти місяців.
Таку думку висловив агентству "Інтерфакс-Україна" генеральний директор компанії "Хюндай Моторс Україна" Віктор Оранський.
"Такий вплив цілком можливий, але тільки в перспективі", - відзначив він.
Генеральний директор компанії "Автокапітал" - генерального представництва DaіmlerChrysler AG в Україні, Віктор Степаненко сказав, що найближчим часом компанія має намір визначитися з подальшою ціновою політикою у зв'язку зі зміцненням гривні.
"Для нас зміни курсу завжди відчутні, однак зміни курсу гривні до долара відбулися тільки вчора (22 травня), і зараз ми вирішуємо, що робити - або теж відпустити ціни "у вільне плавання", або знову прив'язати до певного курсу. Треба перечекати і зрозуміти, що відбувається на ринку", - сказав він.
Разом з тим генеральний директор дистриб'юторської компанії "Сі Ей Автомотів" Владислав Голумбієвський відзначив агентству, що зміна курсу гривні до долара не зробить істотного впливу на цінову політику відносно автомобілів Chery, оскільки основна їхня маса виробляється в Україні методом крупновузлового складання і ціни встановлюються в гривні.
"Цінова політика, з урахуванням всіх факторів впливу на ринок, буде йти за ринком, але в нашому сегменті особливих змін, думаю, не відбудеться", - відзначив він.
Як повідомлялося, 21 травня правління НБУ прийняло рішення про зміцнення офіційного курсу гривні до 4,85 грн/$1 з 5,05 грн/$1.
Разом з тим Рада НБУ наклала відкладене вето на ухвалене рішення і зобов'язала правління НБУ повернути офіційний курс гривні в межі затвердженого раніше Радою прогнозного коридору курсу на 2008 рік - 4,95-5,25 грн/$1.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас