Клюєв: Здешевлення долара вдарить по населенню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: Здешевлення долара вдарить по населенню

Валюта
1082
"Підвищення офіційного курсу гривні відносно долара негативно позначиться на економіці країни", - заявив в інтерв'ю журналістам народний депутат України, один з лідерів Партії регіонів Андрій Клюєв. За його словами, "курс 4,85 відкриває ворота для імпорту і гробиться експорт".
Екс-віце-прем'єр відзначив, що такий крок зробив вітчизняні підприємства неконкурентоспроможними на внутрішньому ринку.
"Коли курс євро до долара на світових ринках знижується на соті частки відсотка, це вже серйозно впливає на економіки багатьох країн. У нас же за одну ніч офіційний курс гривні виріс на 20 копійок. Такого не можна допускати", - заявив А.Клюєв.
За його словами, стимулювання імпорту та обмеження експортерів приведе до втрати величезної кількості робочих місць, падіння доходів держбюджету. "Такі дії вдарять по платоспроможності всього населення. Особливо постраждають ті, хто тримав свої заощадження в доларах", - заявив народний депутат.
У той же час, на думку Клюєва, обвал долара не допоможе знизити інфляцію. Він упевнений, що "імпортні товари не подешевшають - ні побутова техніка, ні автомобілі, ні продукти харчування".
На його думку, тільки системні кроки можуть вивести економіку із кризи. Клюєв заявив, що вся економічна інфраструктура повинна бути націлена на інвестиції в основний капітал. Тоді грошові потоки будуть зорієнтовані на збільшення товарної пропозиції, що буде стимулювати зниження інфляції
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас