Нацбанк готовий скуповувати долари на міжбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк готовий скуповувати долари на міжбанку

Кредит&Депозит
3241
Національний банк України вперше з вересня 2007 року готовий повернутися на міжбанківський валютний ринок з викупом надлишкової пропозиції доларів по 4,80/$1 у порівнянні з рівнем 5,00/$1, на якому центральний банк підтримував котирування раніше, повідомив НБУ на своїй сторінці в Рейтер-терміналі.
Із сьогоднішнього дня НБУ також уперше за останні три роки змінив офіційний курс, підвищивши його до 4,85/$1 з 5,05/$1.
Нацбанк змушений був погодитися на ревальвацію гривні, тому що в умовах зниження долара на міжнародних ринках і дефіциту гривні на внутрішньому ринку внаслідок антиінфляційної політики влади, міжбанківські котирування і готівковий курс долара з березня знижувалися, а на поточному тижні впали до 4,5-4,6/$1.
Національний банк із серпня 2005 року до березня поточного року втримував міжбанківські котирування в коридорі 5,00-5,06/$1, купуючи надлишкову пропозицію доларів або продаючи відсутню валюту.
У січні-лютому 2008 року в Україні переважав попит на долари, однак у березні, після того як тенденція змінилася і пропозиція американської валюти значно перевищила попит на неї, НБУ до сьогоднішнього дня відмовлявся її викуповувати.
Заступник голови Нацбанку Олександр Савченко повідомив раніше на цьому тижні про готовність Нацбанку перейти до більш гнучкої курсової політики, однак, за його словами НБУ, має намір і далі втримувати волатильність гривні в визначених рамках.
Раніше Рада НБУ затвердила коридор можливих коливань курсу гривні в 2008 році в діапазоні 4,95-5,25/$1. Савченко сказав, що ці рамки будуть розширені, але не назвав нові параметри.
Голова Ради НБУ Петро Порошенко повідомив, що засідання Ради, на якому буде розглянуто питання про нові прогнози курсу, відбудеться 22 травня.
За словами дилерів, без підтримки НБУ падіння долара може продовжитися на внутрішньому ринку.
Сьогодні міжбанківський валютний ринок України відкрився котируваннями 4,48/4,53 за $1.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас