Європа виділить Україні кошти на реконструкцію ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа виділить Україні кошти на реконструкцію ГТС

Енергетика
218
Восени Європейська комісія проведе перший захід з метою виділити 2,5 млрд. доларів на реконструкцію української газотранспортної системи. Про це заявив Президент України Віктор Ющенко на відкритті Міжнародного енергетичного форуму в Києві.
У своєму виступі Ющенко також звернув увагу на необхідність добудовування нафтопроводу "Одеса-Броди". "Добудовування нафтопроводу "Одеса-Броди" до Плоцька дасть відчутний прогрес у питанні забезпечення каспійською нафтою країн Європейського Союзу", - підкреслив він, додавши, що завтра на саміті буде заслухано техніко-економічне обґрунтування цього проекту в частині поставки каспійської нафти в ЄС.
Ще одним важливим для України енергетичним проектом Ющенко назвав створення на території нашої держави високотехнологічного комплексу глибокої переробки каспійської нафти. Україна зацікавлена в розвитку нафтопереробної галузі, тому пропонує Казахстану та Азербайджану вивчити можливість реконструкції існуючих, а також будівництва нових НПЗ по маршруту нафтопроводу "Одеса-Броди".
Президент також окремо відзначив актуальність формування відкритого Балто-Чорноморсько-Каспійського енерготранзитного співтовариства. "Головні цілі цього амбіційного політико-економічного проекту полягають в підвищенні надійності та прозорості енергопостачання Європи, у тому числі за рахунок забезпечення балансу інтересів між постачальниками, транзитерами і споживачами енергоресурсів", - відзначив глава держави
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас