Терьохін прогнозує подальше укріплення гривні по відношенню до долара. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Терьохін прогнозує подальше укріплення гривні по відношенню до долара.

Валюта
2204
Народний депутат від БЮТ, екс-міністр економіки Сергій Терьохін прогнозує подальше укріплення гривні по відношенню до долара.
Про це він заявив сьогодні журналістам, передає кореспондент РБК-Україна. "Якщо ви спитаєте мене, чи буде далі рухатися гривня на укріплення, тобто, чи буде, іншими словами, падати офіційний курс долара, можу вам відповісти: так, буде", - сказав він.
Терьохін відзначив, що така тенденція не залежить від позиції уряду, оскільки він взагалі не впливає на ці процеси відповідно до закону, а також не залежить від позиції НБУ, "бо НБУ – це термометр валютного ринку, він встановлює правила валютного ринку, але не може впливати на курсоутворення". За словами депутата, всі прогнози міжнародних економістів щодо поведінки долара і національних економістів щодо поведінки гривні свідчать про те, що курс гривні буде продовжувати укріплюватися.
Загалом Терьохін позитивно оцінив крок Нацбанку щодо зміни офіційного курсу долара, зазначивши, що таким рішенням НБУ привів у відповідність офіційний валютний курс до ринкового. Крім того, на думку екс-міністра, дане рішення є першим кроком у переході від валютного "якоря" до практики інфляційного таргетування. Терьохін також висловив сподівання, що сьогодні на засіданні ради НБУ буде підтримано відповідне рішення Нацбанку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас