ЄЦБ: Фінансова криза ще не завершена, але вже є позитивні сигнали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ: Фінансова криза ще не завершена, але вже є позитивні сигнали

Валюта
666
Фінансова криза у світі ще не завершена, вважає член ради керуючих Європейського центрального банку (ЄЦБ) і голова французького ЦБ Крістіан Нуайє, пише газета The Wall Street Journal.
"Я б не сказав, що криза завершена", - заявив він в інтерв'ю французькій газеті Ouest France. За його словами, ризики "як і раніше залишаються високими, зберігаються проблеми на грошовому ринку". "Однак ми бачимо позитивні сигнали", - сказав Нуайє.
Низка регіонів, включаючи країни emerging markets, "успішно справляється з наслідками кризи", і "є сигнали, які дають надію на поступовий вихід із цієї ситуації".
На питання про те, чи зробить фінансова криза вплив на Європу, К.Нуайє відповів, що підйом ВВП єврозони перевищував 1% в останні шість місяців. "Так що в цілому ми близькі до нормальних темпів зростання", - сказав член ради керуючих ЄЦБ.
ВВП Франції, імовірно, підвищиться на 2% в 2008 році, відзначив він, додавши, що країні зараз необхідно вводити економічні реформи, включаючи відкриття державного сектора для конкуренції, зниження соціальних витрат, а також підвищення гнучкості ринку праці.
За словами Нуайє, центробанки допомогли фінансовим ринкам стабілізуватися й у цей час тримають ситуацію під контролем. Він також відзначив, що банки дуже намагаються зробити висновки із кризи, підкресливши, що "французькі фінансові компанії не приховують втрати".
Ставки по кредитах трохи збільшилися на тлі проблем у фінансовій сфері, однак не можна говорити про кредитну кризу, відзначив голова французького ЦБ. "На даний момент обсяги кредитування в єврозоні та, особливо, у Франції залишаються високими", сказав Нуайє.
Валютний ринок у цей час дуже волатильний, і коливання валютних курсів "є ненормальними і дуже небезпечними для світової економіки", відзначив він
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас