Індекс ПФТС відповзає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс ПФТС відповзає

Фондовий ринок
156
На тлі переважно негативної динаміки світових фінансових ринків і нових рекордів, установлених ціною на нафту (понад $130), індекс ПФТС у середу продовжив своє падіння (-1,57%) і закінчив день на позначці 9256,57 індексного пункту.
"Зниження котирувань було викликано загальним настроєм гравців на ринку, які продовжували фіксувати прибуток, - вважає брокер ІК Concorde Capital Анастасія Назаренко. - Це логічне поводження ринку після послідовного росту індексу ПФТС протягом 12 торговельних сесій".
"Найбільший вплив на індекс зробило зниження котирувань акцій Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча (-4,16%), з якого не було зареєстровано ні однієї угоди", - розповідає Роман Перепелиця, заступник генерального директора з торговельних операційх компанії "Юпрас Капітал".
Крім того, впали в ціні акції "Західенерго" (-2,34%), "Центренерго" (-2,6%), у той час як росли папери "Київенерго" (+4,79%), "Дніпренерго" (+1,9%), Авдіївського коксохімічного заводу (+1,24%), Маріупольського заводу важкого машинобудування (0,49%).
"Через запуск ПФТС нової версії торговельного термінала значна частина торговельної сесії довелася на пошук учасниками ринку його недоробок з метою наступного усунення, що призвело до зниження їх активності в першій половині торговельної сесії", - пояснює Роман Перепелиця.
Серед важливих новин емітентів експерт відзначає компанію "ТКС", що оприлюднила свої фінансові результати за 2007 р.: "Продажі компанії перевищили оцінки аналітиків в 4,5 рази, що вплине на котирування вже найближчим часом".
Компанія "Феррекспо" оголосила про виплату дивідендів, але вони вкрай незначні, тому ця новина не зробила значного впливу на котирування "Феррекспо" і Полтавського ГЗК.
На думку експертів, у найближчі дні поточна тенденція збережеться - на тлі невизначеності, що зберігається, на світових фінансових ринках інвестори будуть продовжувати фіксувати прибуток по позиціях.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас