Путін: 200 млрд. дол. вирішать одну з головних бід Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: 200 млрд. дол. вирішать одну з головних бід Росії

Казна та Політика
656
Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін пообіцяв у вівторок підписати масштабну програму розвитку транспортної системи Росії до 2015 року, що стане найбільшою за обсягом фінансування - близько $200 мільярдів з федерального бюджету, а також підтримав ідею створення держкорпорації з будівництва автодоріг.
"Мова йде про наймасштабнішу із всіх інвестиційних програм, коли-небудь прийнятих урядом Росії, - сказав Путін на нараді, присвяченій розвитку російської транспортної системи. - Сьогодні до кінця дня я її підпишу".
За його словами, обсяг фінансування федеральної програми, за допомогою якої влада сподівається дати новий поштовх розвитку російської економіки, перевищить 13 трильйонів рублів ($548 мільярдів), з яких 4,7 трильйони рублів ($198 мільярдів) складуть вкладення федерального бюджету, решту - кошти приватних інвесторів.
"Від її реалізації в дуже великому ступені залежить майбутнє російської економіки... Без розвитку інфраструктури немає і не буде розвитку економіки... Я вже не кажу про доступ до корисних копалин", - сказав Путін, що змінив президентське крісло на прем'єрське менш ніж два тижні тому після вступу на посаду президента РФ його наступника Дмитра Медведєва.
Програма передбачає будівництво 17.000 кілометрів автодоріг, з яких 7.900 - федеральні траси, а також 3.000 кілометрів залізничних колій.
Експерти і профільні відомства не раз виражали занепокоєння із приводу стану інфраструктури країни, відзначаючи, що застаріла транспортна система є одним з основних факторів, що стримують зростання економіки.
Мінекономрозвитку говорить, що для переходу до інноваційної економіки, як того хоче влада, необхідно різке збільшення державних інвестицій у розвиток транспортної інфраструктури. Мінфін закликає обережно нарощувати держвидатки, що розганяють інфляцію.
Путін у вівторок висловився і за створення чергової держкорпорації - для будівництва автодоріг.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас