Мінпромполітики України планує збільшити частку машинобудування в ВВП до 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпромполітики України планує збільшити частку машинобудування в ВВП до 30%

Казна та Політика
353
Міністерство промислової політики України за найближчі п'ять років планує збільшити частку машинобудування в обсягах валового внутрішнього продукту (ВВП) країни до 30%.
Про це повідомив представник міністерства Микола Коцюба на прес-конференції в рамках виставки "Машинобудування. Металургія 2008" у Запоріжжі у вівторок.
У цей час, за його словами, частка машинобудівної галузі у ВВП становить близько 12%. "Завдання - протягом п'яти років довести цей показник до 30%", - сказав М. Коцюба.
Він відзначив, що в цей час здійснюється аналіз основних фондів у цьому секторі промисловості. Спрацювання устаткування, за попередніми оцінками, становить близько 70%. У зв'язку із цим Мінпромполітики має намір розробити програму їх відновлення.
Як відзначив М.Коцюба, в Україні відчувається дефіцит інноваційних проектів. В 2007 році міністерство виділило 930 млн грн на інноваційні та інвестиційні проекти. Із цієї суми профінансовані всього два інноваційні проекти, інші кошти направлені на фінансування розробок нових технологій та інвестиційних проектів.
М.Коцюба також сказав, що Мінпромполітики пропонує впровадити державне замовлення на інноваційну продукцію.
Тим часом перший заступник правління "Український НДІ технології машинобудування" (Дніпропетровськ) Павло Желтов повідомив, що інститут одержує 8-10 патентів на рік, але не поспішає їх впроваджувати. "В Україні інтелектуальна власність не захищена, складно одержати ресурси із продажу технології", - відзначив він.
У виставці "Машинобудування. Металургія 2008" бере участь більше 260 українських і закордонних підприємств із Австрії, Білорусії, Бельгії, Німеччини, Італії, Китаю, Латвії, Польщі, РФ, Словаччини, США, Туреччини, України, Чехії, Швейцарії
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас