ПФТС знову пішов у відкат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС знову пішов у відкат

Фондовий ринок
265
Вчора двотижневе зростання українського фондового ринку було перерване. Індекс ПФТС відкотився на 3,54%, закрившись на позначці 940,36 пункту.
Корекція українського ринку перевершила зниження європейських і російських індексів, що втратили в середньому близько 2%. На думку аналітиків, корекція в Україні спровокована не стільки світовою ситуацією, скільки внутрішніми політичними та економічними проблемами. Більшість із них досить песимістичні. Мовляв, поки ситуація в Кабміні та на міжбанку не врегулюється - росту від фондового ринку не варто очікувати.
"Ми очікували падіння навіть раніше. Зростання, що тривало два тижні, відбувалося без підтримки іноземних інвесторів. Але сьогодні корекцію спровокувало вчорашнє зниження на азіатських і російських ринках. Корекція навряд чи обмежиться одним днем, особливо на тлі ослаблення долара і через те, що НБУ не знижує офіційний курс валют, фактично знижуючи його на міжбанку, що дещо позначається на іноземних інвесторах", - відзначив Денис Мацуєв, керівник торговельного департаменту ІК "Драгон Капітал".
Згодний з ним і Роман Вареник, трейдер ІК "Арта-Ценні папери". "Хочеться сподіватися, що корекція буде нетривалою. Але зараз основним фактором є ситуація на міжбанку, коли долар коштує 4,6 грн. і попит на нього набагато меншим за пропозицію. У зв'язку із цим на фондовому ринку виникла недостача ліквідності, учасникам просто не вистачає гривневого ресурсу. Інших об'єктивних причин для падіння індексу немає. Світові аналітики впевнені, що наш металургійний сектор, коксохімічна галузь, шахти залишаються недооціненими. Якщо ситуація на міжбанку не зміниться, ми й сьогодні продовжимо падати. Крім того іноземних інвесторів відлякує ситуація із прем'єром і можливими достроковими виборами в парламент", - відзначив він.
Але учасники впевнені, ринок навряд чи досягне того дна, на якому перебував наприкінці квітня. "Коли ринок почав рости, багато учасників активно ввійшли в позиції й зараз вони будуть фіксувати той невеликий прибуток, що заробили. У найближчі дні ринок може втратити ще близько 5% і знову піти нагору", - прогнозує Вареник.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас