Гордєєв: Росія хоче мати більш ясні терміни вступу у СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гордєєв: Росія хоче мати більш ясні терміни вступу у СОТ

Казна та Політика
162
Росія хоче мати більш ясні терміни вступу у СОТ, заявив журналістам міністр сільського господарства РФ Олексій Гордєєв.
"У першу чергу, це стосується тих країн, які з нами дискутують щодо субсидій у сільське господарство", - сказав він.
По закінченні наради міністр підкреслив, що на ній було ухвалено рішення також "провести інвентаризацію міжнародних угод по сільському господарству, щоб визначити, наскільки придушені інтереси вітчизняних виробників".
Відповідаючи на одне з питань, Гордєєв сказав, що "Росія не відмовляється від своїх цілей вступу у СОТ". "Ми четвертий рік виконуємо всі положення так, начебто є членами СОТ, хоча це не так", - підкреслив міністр. За його словами, Мінекономрозвитку за участю Мінсільгоспу проінвентаризують відповідні міжнародні угоди з метою визначити, наскільки придушені інтереси вітчизняного виробника.
Гордєєв повідомив журналістам також, що на нараді обговорювалося питання, як протистояти зростанню цін на продовольство на світовому ринку.
У числі ухвалених рішень він назвав і виділення 48 млрд рублів додаткових вкладень у сільське господарство. У першу чергу, вони підуть на розвиток тваринництва, зокрема птахівництва і свинарства, а також на збільшення статутного капіталу Россільгоспбанку для збільшення його можливостей з кредитування сільгоспвиробників.
Обговорювалося питання про розвиток сільськогосподарських кооперативних ринків у регіоні, піднімалося питання про розширення фонду для стабілізації ринку м’ясо-молочної продукції, повідомив міністр
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас