Колектив ОПЗ просить приватизувати підприємство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колектив ОПЗ просить приватизувати підприємство

Фондовий ринок
283
Трудовий колектив відкритого акціонерного товариства "Одеський припортовий завод" звернувся з листом до Президента України Віктора Ющенка, Прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і голови Фонду державного майна Валентини Семенюк-Самсоненко із проханням завершити приватизацію ОПЗ.
"Трудовий колектив відкритого акціонерного товариства "Одеський припортовий завод" змушений звернутися до Вас у зв'язку із занепокоєнням про збереження сьогодення і про забезпечення майбутнього заводу, - говориться в листі.
У той же час, в зверненні відзначається, що в умовах значного зростання ціни на сировину заводу - природний газ, частка якого в собівартості основної продукції - аміаку -вже в 2008 році перевищує 80%, як ніколи назріла необхідність у кардинальних змінах діяльності заводу.
На заводі вважають, що у зв'язку зі зростанням ціни на газ "необхідно в найкоротший термін провести серйозний видатковий комплекс технічних заходів щодо модернізації виробництва, щоб вийти на новий рівень і бути конкурентноздатним на світовому ринку".
Як повідомляє УНІАН, колектив заводу підкреслив, що підтримав прийняте на початку 2007 року Президентом України, Верховною Радою України, Кабінетом Міністрів України рішення про завершення приватизації Одеського припортового заводу.
"Трудовий колектив ВАТ "Одеський припортовий завод", з метою збереження створеного високотехнологічного виробництва, забезпечення конкурентного майбутнього заводу, взаємодії і співробітництва з територіальною громадою м. Південне та Одеської обласної ради, виконання соціальних зобов'язань, передбачених Колективним договором на 2008-2012 роки, активної присутності України на світовому ринку мінеральних добрив
Просить Вас
Забезпечити проведення відкритого конкурсу із продажу єдиного технологічного комплексу ВАТ "Одеський припортовий завод" у встановлений термін ", - говориться в листі.
Нагадаємо, 15 квітня Президент своїм Указом зупинив розпорядження Кабміну від 11 лютого 2008 року про затвердження умов конкурсу із продажу 99,52% пакета акцій ВАТ "Одеський припортовий завод".
25 квітня представлений Прем'єр-міністром Юлією Тимошенко колективу ФДМУ як в.о. голови Фонду Андрій Портнов повідомив, що Окружний адміністративний суд міста Києва 24 квітня прийняв рішення про зупинку наказів голови ФДМУ Валентини Семенюк-Самсоненко про припинення приватизації ОПЗ. Тим часом, Ющенко повторно зупинив дію розпорядження Кабміну від 6 лютого про зміни в керівництві ФДМУ і про початок конкурсу із продажу ОПЗ. Після чого Тимошенко доручила Портнову не виконувати укази Президента щодо керівництва Фонду держмайна та з приводу припинення конкурсу з приватизації ОПЗ.
5 травня в Конституційний Суд України надійшли три подання Президента, у яких глава держави просить визначити, чи відповідають Конституції розпорядження Кабінету Міністрів про зміну керівництва ФДМ.
У той же час Одеський обласний господарський суд своїм визначенням заборонив здійснювати які-небудь дії із продажу Одеського припортового заводу.
Торги з приватизації ОПЗ були призначені на 20 травня. На підприємство претендували "Нітроферт" Дмитра Фірташа, російський "Акрон" і "Дніпроазот", що входить у групу "Приват", співвласником якої є Ігор Коломойський.
Учора Кабмін переніс аукціон із продажу Одеського припортового заводу на невизначений термін.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас